Chocoladeworteltaart voor de (eet)lust.

MEN NEME:

Een bakvorm 30x 20 cm en ca. 6 cm hoog, bekleed met chloorvrij bakpapier (natuurwinkel)

EN: 1 biologische sinaasappel, 280 ml zonnebloemolie, 350 gr kokosbloesemsuiker, 4 eieren, 600 gram geraspte wortel, 200 gram rozijnen, ongezouten walnoten en pecannoten, samen 180 gram, 1 tl bakpoeder (bicarbonaat), 1 flinke el kaneel, 1 tl  nootmuskaat, 2 tl geraspte gember, mespunt gemalen kruidnagel, 350 gram zelfrijzend bakmeel of 350 gram speltmeel met extra bakpoeder.  Een mespunt zout , 200 gram extra pure chocolade voor glazuur.

1: Oven voorverwarmen op 150 graden. De oranje schil van de sinaasappelen raspen. Klop olie suiker en eieren luchtig met een mixer. Spatel wortel, rozijnen en noten erdoor en daarna bakpoeder, specerijen en sinaasappelrasp.

2:  Bakmeel erboven zeven en een mespunt zout toevoegen. schenk het mengsel in de vorm en bakl de taart in ca. 1 uur gaar in het midden van de oven. Daarna een heel uur laten afkoelen op een rooster.

3: Maak het chocolade glazuur:  breek de chocolade in stukjes au bain marie. Giet warm water (60 graden) over de chocolade zodat ze ruim onderstaat, wacht 5 minuten zonder roeren. Giet dan het water af: de chocolade is gesmolten. Roer 30 gram boter erdoor en eventueel wat poedersuiker. Giet de chocolade over de cake en laat stollen..

Het is een GROTE taart. Voor veel lust.