kruidkoek voor de kranige kenaus van de kouwe zaterdag

Afgelopen zaterdag bleek na binnenkomst de kachel uit, na installeren van de nieuwe radiatoren. In de ochtend bleek het binnen in de zaal 8,5 graden te zijn. Dit is kruidkoek voor de 3 dames (waaronder een zwangere en een vers geopereerde) die zichzelf warm hebben gewerkt in korte tijd..

Kruidkoek (wordt lekkerder na twee dagen ingepakt bewaren)

NODIG: 350 gr gebuild meel of volkoren meel, 1 1/2 tl zuiveringszout (bakpoeder , e 500), 1/12 tl kaneel, 1/2 tl kruidnagelpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl zout, 125 gr ahornstroop of gewone stroop, 2 dl melk, 50 gr geconfijte sinasappelschil of abrikozen in reepjes, geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel, 50 gr noten (geen walnoten)

Meel mengen met bakpoeder, specerijen en zout. De stroop en de melk mengen en in een kuiltje in het deeg gieten. Dan de schillen en de noten erbij voegen. Roeren tot een stevig, kleverig beslag en 1-3 uur op kamertemperatuur laten rusten. Bakken in een cakevorm in ongeveer 1 uur, misschien iets langer,  op 160 graden, (hetelucht 150)  onderste riggel.