Powerbommen voor Ingrid en haar mannen

Je hebt nodig:

1/2 kop zonnebloempitten, 1/2 kop rozijnen, 1/4 kop pindaas, 1/4 kop sesamzaadjes, 1/3 kop fijne havervlokken (havermout) 2el gehakte hazelnoten, 2 el zonnebloemolie 1/3 kop rijstsiroop of honing, 1/3 kop amandelpasta (is erg duur, andere notenpasta kan ook). Mengkom, pannetje, vetvrij papier (is in de natuurwinkel chloorvrij)

1 Oven voorverwarmen op 160 graden, bakp[aat bedekken met vetvrij papier2. Droge ingredieenten mengen in mengkom.   3: In het pannetje honing en notenpasta op laag vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten stroperig laten worden, blijven roeren. 4: Giet de hete siroop in de mengkom met notenmengsel en roer tot het goed vermengd is. 5: Maak je handen nat onder de kraan en maak van het deeg bolletjes ter grootte van flinke walnoten en druk ze een beetje plat. 6: Leg de koekjes iets van elkaar op de bakplaat want ze lopen wat uit. 7: Bak de koekjes precies 15 minuten en ze zijn klaar als de randen wat bruin worden.  8:Laat de koekjes nog een uur  buiten de oven op de bakplaat afkoelen.  9: In een luchtdichte trommel blijven ze een week goed

Lekker mee naar school en werk