bananenbrood!

Nodig: 140 gr spelt bloem (of gewone bloem) 140 gram spelt volkoren meel, 1 1/2 tl bakpoeder (bicarbonaat), 1/4 tl zout, 3 rijpe bananen, 240 ml appelmoes (bij natuurwinkel zonder suiker), 120 ml melk naar keuze (amandel, koe, haver etc), 3 el olijfolie, 1 tl vanille extract (kun je ook zelf maken van wodka met vanillestokjes), 100 gr. gemalen pecannoten of andere noten naar smaak.\ tulbandvorm of flink cakeblik.

Oven voorverwarmen op 175 graden (heteluchtoven 160 graden)Meng alle droge ingredieenten zonder de gemalen noten. In een andere kom de natte. meng de natte mix door de droge en voeg de noten toe. even mixen met bv een houten lepel met gat.  Vet de bakvorm in of dek af met  bakpapier. Bak het brood in 1 uur en 10 minuten in de voorverwarmde oven. (beste stand iets onder het midden). Na het bakken eerst laten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Brood blijft bewaard in de koelkast meerdere dagen goed… Het is zoeter dan brood en minder zoet dan cake en voedzaam!