MEN NEME: 1 flink ui, twee tenen knoflook,1 pompoen, 1 zoete aardappel of pastinaak, 1 liter bouillon van groente getrokken of kant en klaar, ongeveer 3 el goede olie en klont boter, kop sinaasappelsap vers, groot stuk gember. Kruiden: kerriepoeder van goede kwaliteit (veel) , kurkuma, 1/2 tl, zwarte peper, kerrieblaadjes (toko)en asafoetida 1/2 tl (toko)
In olie en boter uit en knoflook laten zacht worden. Pompoen en aardappel in stukken erdoorheen roeren en even laten stoven. dan kruiden erbij doen en 1 minuut blijven doorscheppen (beetje roerbakken), dan blussen met sinaasappelsap en bouillon en laten trekken met een flink stuk gember erin.
Soep pureren met staafmixer. Daarvoor eerst gember eruit halen en na pureren in de soep terug doen. Ook is het slim eerst wat bouillon eruit te halen voor het pureren zodat je de soep zo dik kan maken als je lekker vindt.