ZWANGERSCHAPSYOGA

Zwangerschapsyoga wordt bij ons gegeven individueel of in een kleine groep. Na veel verschillende vormen is hiervoor gekozen omdat de gezegende toestand van zwangerschap zoveel verschillende stadia kent en verschillende vrouwen ook verschillende aandacht behoeven. Rode draad is de concentratie op de adem, je ¨lifeline¨ tijdens een bevalling. er is aandacht voor het verschil tussen ontsluiting (introvert) en persweeën (extravert). Je leert hoe ontspanning leidt tot ware kracht.  Om de twee maanden wordt er een partnerles gegeven waarbij vooral shiatsu technieken worden geleerd: aanraken als ondersteuning en als pijnbestrijding. . In de yoga wordt gereedschap aangegeven voor ontspanning, beweging en kracht en het leren loslaten van je kindje. De lessen worden gegeven door Maartje Hendrikse, moeder van twee kinderen, die naast een vierjarige opleiding tot hathayoga docente ook een tweejarige opleiding tot zwangerschapsyogadocente heeft gevolgd.

Een zwangere cursist kan zich inschrijven per maand en de kosten zijn 60 euro per maand (4 lessen). Je kunt beginnen als je minimaal 3 maanden zwanger bent. Aanrader is dan een proefles te doen voor een tientje en te voelen of deze benadering bij je past. Maartje is ingeschreven bij de nederlandse vereniging van yogaleerklachten (VYN) waardoor sommige verzekeraars vergoeding geven. Er is ook een goede samenwerking met een ervaren masseuse die zich heeft gespecialiseerd in zwangerschapsmassage.

De lessen voor zwangeren cursisten worden momenteel gegeven op zaterdagen om 10:15 uur in de ochtend.  Een totaaloverzicht van alle yogalessen vind je op de pagina lessen. Als je niet kan op zaterdagen neem dan even contact op.

Na de cursus en na je bevalling heb je recht  op gratis proeflessen in de studio ( je lijf heeft dan iets heel anders nodig). Voor meer informatie kun je op de nieuwspagina kijken.

Hieronder een link voor prettig zwangerschaps- en babyzwemmen

http://www.zwembadloos.nl/