ZWANGERSCHAPSYOGA

Zwangerschapsyoga wordt bij ons gegeven individueel of in een kleine groep. Na veel verschillende vormen is hiervoor gekozen omdat de gezegende toestand van zwangerschap zoveel verschillende stadia kent en verschillende vrouwen ook verschillende aandacht behoeven. Rode draad is de concentratie op de adem, je lifeline tijdens een bevalling. Je wordt gesteund in je proces om je meest introverte kant (nodig voor de ontsluitingsweeën en je extraversie (voor de persweeën) te ontdekken.

Elke zaterdag om 10:00 kun je deze lessen volgen

Om de twee maanden wordt er een partnerles gegeven waarbij vooral shiatsu technieken worden geleerd: aanraken als ondersteuning en als pijnbestrijding.  In de yoga wordt gereedschap aangegeven voor ontspanning, beweging en kracht en het leren loslaten van je kindje. De lessen worden gegeven door Maartje Hendrikse, moeder van twee kinderen, die naast een vierjarige opleiding tot hathayoga docente ook een tweejarige opleiding tot zwangerschapsyogadocente heeft gevolgd.

Een zwangere cursist kan zich inschrijven met een korte strippenkaart van vier lessen en de kosten zijn 68 euro voor deze 4 lessen, die je dan binnen 5,5 weken mag volgen. Je kunt beginnen als je minimaal drie maanden zwanger bent. Aanrader is dan een proefles te doen voor €15 en te voelen of deze benadering bij je past. Maartje is ingeschreven bij de Nederlandse vereniging van Yogaleerklachten (VYN) waardoor sommige verzekeraars vergoeding geven. Er is ook een goede samenwerking met een ervaren masseuse die zich heeft gespecialiseerd in zwangerschapsmassage: linkingtherapy in Alkmaar