bodem:
- 1 kop gemalen noten (ik vind pecan de lekkerste), ongezouten ongebrand
- 4 medjool dadels ( of 3 lepels ahornstroop)
- 1/2 kop goede cacao poeder
- beetje zeezout
- 1 tl vanille (zwart poeder, of essence van natuurwinkel (wel 10 euro))
- alle ingredienten in de foodprocessor, of in kleine hoeveelheden met de staafmixer mengen. het moet licht plakkerig worden. maak hiervan een bodem in een springvorm (ongeveer 26 cm, hangt van de kop af die je gebruikt). aandrukken en even laten rusten in de koelkast
Vulling:
- 2 koppen cahewnoten (niet gebrand)
- !/2 kop ahornsiroop (of evt agavesiroop, is goedkoper)
- halve kop water
- 2tl vanillepoeder of essence
- 3/4 kop cacao poeder of rauwe chocola
- 1/2 kop kokosolie (natuurwinkel, koop de geurloze. in kuipje of pot) gesmolten
cashewnoten in de blender doen met ahorn of agavesiroop, de vanille en het water en de gesmolten kokosolie, of in gedeeltes bewerken met de staafmixer. Even mixen tot het mooi smeuig is. Dan boven op de bodem gieten/scheppen en in de koelkast laten opstijven. Niet te lang uit de koelkast houden, want dan wordt hij enorm plakkerig.
Heel lekker. heel rijk, en doet iets anders in je darmen dan gewone taart…